Naast de wijkwerking is de Schilderswijk in 2006 gestart met een proefproject rond jeugdwerking. Vanaf het begin met de workshop glasgraveren konden we spreken van een gigantisch succes. Om de jongeren van de wijk een zinvolle vrijetijdsbesteding aan te bieden werd er gekozen om samen te werken met de jeugdbeweging Natuur en Wetenschap vzw.

In mei 2007 ging officieel de afdeling NeW-Schilderswijk van start onder de naam de Zolderse Picassootjes. Ondertussen zijn we heel wat jaren verder en kunnen we nog steeds van spreken van een geslaagd initiatief. Voor meer dan 50 kinderen van diverse origines worden er jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd met als doel elkaars leefwereld beter te leren begrijpen, want samen kleuren we onze wijk en onze toekomst en blijft onze wijk een fijne buurt.


 

TV Limburg op bezoek

schilderswijk

Nieuws uit Toubacouta

  • Voetbaltruitjes

    Bruno Carota uit de Schilderswijk zorgde voor complete voetbaluitrustingen voor de plaatselijke voetbalploeg in Senegal.

  • Gift 250 euro

    Met onze gift van 250 euro werden 15 mangobomen gepland en zand en cement gekocht voor de fundamenten van het nieuwe klaslokaaltje.

Go to top