Deze morgen was het weer vroeg opstaan. Om 8 uur 45 kwam de bus ons ophalen om naar Chaudfontaine te gaan. Ik wist niet waar dat was !!

Om 10 uur kwamen aan een oud fort, een overblijfsel van de 2de wereldoorlog. Daar werden we  verdeeld in groepjes van 12 of 13 kinderen en begon het grote avontuur. Overal waren er draden gespannen  waar we ons moesten aan vast klikken (bevel van de monitoren voor onze veiligheid) en dan kon het klimmen en klauteren beginnen.  De hoge muren op en dan weer aan een kabel, met een rotvaart, naar de andere kant, om dan weer lang de opgehangen ladders terug te keren. Daar kregen we wel honger en dorst van.

Na het eten begonnen we door tunnels te kruipen en allerlei kamertjes in en uit met rook en weinig licht, en overal figuren die ons leken te volgen. Om half 4  was het tijd om terug naar huis te gaan. Wat hebben Angela, Rune en Amber een reuze dag gehad. Dit was hun reactie:

Voor Amber was het een héééééle mooie dag, Angela en Rune hebben haar een beetje over haar hoogtevrees heen geholpen en het naar  beneden glijden  vond ze het fijnste.

Voor Rune was de hele dag een groot avontuur, waar hij enorm van genoten had.

Voor Angela was het touwenparcours het leukste en in de grot was er die “enge” man die hun volgde en die leek op “de Ludwig”.

En voor mij (Pico) was het weer een dag in het bijzijn van blije kinderen, ik hoop dat ik nog dikwijls mee mag !!!

Dikke poot en natte lik van Pico.

pico gaia

Hallo lieve mensen ,

Het nieuwe seizoen van Natuur en Wetenschap is weer gestart en daarmee beginnen ook de avonturen van Pico weer.

Wat was het een verrassing deze morgen toen de bus ons kwam ophalen en Jos, de voorzitter van NeW, ons vertelde dat we naar Gaiazoo in Kerkrade zouden gaan. Joepie. Want dat betekent dat ik weer héél véél van mijn vriendjes ga terug zien. En leuk dat het was, dat zie je vast wel aan de foto’s!

Amber: voor mij was héél de dag één groot avontuur, één grote belevenis en de rode panda vond ik het liefst.

Rune: ik vond de gorilla’s en de giraffen de tofste dieren.

Kyala: als nieuweling vond ik ook de hele dag de moeite waard.

Koray: ook ik was nieuw en ik vond dit de beste dag ooit.

Gordano: de speeltuin met de grijpers en de dino tuin vond ik het leukst.

Dilano: de tapiers en de konijnen en ook de rode panda was heel leuk

Angela: de gorilla’s waren het leukste

Dorian: het was een hele leuke dag omdat ik de rode panda gezien heb en ook de speeltuin was leuk.

Groetjes vanuit de Schilderswijk.  

TV Limburg op bezoek

schilderswijk

Nieuws uit Toubacouta

  • Voetbaltruitjes

    Bruno Carota uit de Schilderswijk zorgde voor complete voetbaluitrustingen voor de plaatselijke voetbalploeg in Senegal.

  • Gift 250 euro

    Met onze gift van 250 euro werden 15 mangobomen gepland en zand en cement gekocht voor de fundamenten van het nieuwe klaslokaaltje.

Go to top