Het bruist al een tijdje met leuke ideetjes om een buurtwerking op te zetten in de Schilderswijk, wanneer in maart 2005 enkele inwoners van de wijk de koppen bij elkaar steken. Na een gezellige brainstorm wordt er besloten om die zomer nog een multicultureel feest op poten te zetten voor de inwoners van de Schilderswijk. En deze organisatie was meteen een schot in de roos. De vele aanwezigen waren enthousiast over het initiatief en dat was meteen de geboorte van de buurtwerking in de Schilderswijk. Jaarlijks worden er diverse ontmoetingsmomenten georganiseerd voor de inwoners en vrienden van de Schilderswijk. 

In 2006 wordt op de namiddag van het multicultureel wijkfeest een activiteit georganiseerd voor de kinderen, dit in samenwerking met Natuur en Wetenschap vzw. Het glasgraveren viel in de smaak bij de kinderen en zo ontstond het idee om ook voor de kinderen op de wijk, leuke activiteiten te organiseren. De samenwerking met Natuur en Wetenschap vzw was zo goed verlopen dat er besloten werd om met deze jeugdbeweging in zee te gaan.

Vanaf 1 juni 2013 valt de volledige buurtwerking als afdeling onder de nationale werking van Natuur en Wetenschap vzw. Als lokale afdeling Natuur en Wetenschap vzw afdeling Schilderswijk organiseren wij jaarlijks zo'n 10 activiteiten voor de jongeren van de wijk (en daarbuiten) tussen 6 en 30 jaar.

TV Limburg op bezoek

schilderswijk

Nieuws uit Toubacouta

  • Voetbaltruitjes

    Bruno Carota uit de Schilderswijk zorgde voor complete voetbaluitrustingen voor de plaatselijke voetbalploeg in Senegal.

  • Gift 250 euro

    Met onze gift van 250 euro werden 15 mangobomen gepland en zand en cement gekocht voor de fundamenten van het nieuwe klaslokaaltje.

Go to top